Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Μια αμαζόνα στην Βόρεια Εύβοια


Η Νάνσυ Κουρέλλου κόρη δεκαθλητή γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αγώνας. Μεταξύ σχολείου και στίβου, ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος αλλά τελικά ακολούθησε αυτό που ήξερε από μικρή. Έγινε γυμνάστρια με ειδικότητα τον στίβο και την ιππασία. Δούλεψε πολλά χρόνια εθελοντικά στην θεραπευτική ιππασία και όπως μου λέει τώρα, ''τότε ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Τώρα μεγαλώσαμε, άρχισαν τα προβλήματα, άστα. Αλλά όλα καλά μωρέ, με την γκρίνια δεν βγαίνει τίποτα."
Παράλληλα, δεν απομακρύνθηκε από το στίβο, ήταν προπονήτρια στην ακαδημία στίβου του Παναθηναϊκού, μέχρι που ανακάλυψε το Χόκεϊ επί χόρτου, όπου και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας με την ομάδα των Athenians. Υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ελλάδος.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Νάνσυ έχει απομακρυνθεί όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από όλες τις δραστηριότητες της. Ζει σε μια υπέροχη τοποθεσία, στην Αγία Άννα στην Βόρεια Εύβοια, έχοντας αναλάβει τη φροντίδα οκτώ πανέμορφων αλόγων, που βρήκε πριν μια πενταετία παρατημένα και υποσιτισμένα.
''Η οικογένεια μου με δίδαξε να αγαπώ τα ζώα, είμαστε όλοι τρελοί με τα ζώα. Ναι, ήταν δύσκολη απόφαση, να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα, την οποία αγαπώ πάρα πολύ. Ακόμα πιο δύσκολο να κάνω μια νέα αρχή σε άγνωστο μέρος. Ακόμα πιο δύσκολο να φροντίζω αυτά τα άλογα. Όμως δεν είχα άλλη επιλογή, έτσι έχω λέω τον εαυτό μου. Έπρεπε να γίνει. Πιθανόν χωρίς εμένα το μέλλον τους να ήταν αβέβαιο''.
Τα χρόνια πέρασαν, τα άλογα είναι υγιέστατα και ευτυχισμένα, ζουν στη φύση σε ημι-ελεύθερη κατάσταση και η Νάνσυ παρά τις αντίξοες συνθήκες είναι χαρούμενη.Το 24ωρο της ωστόσο, το οποίο δεν έχει αργίες, είναι σκληρό. Τα άλογα ταΐζονται τρεις φορές την ημέρα και το πρώτο τάισμα είναι στις 07:00. Οι δουλειές βέβαια δεν σταματάνε εκεί. Ο καθαρισμός του χώρου 3-4 φορές την ημέρα επιβάλλεται. Η περιποίηση των αλόγων, κάτι σαν grooming, χτένισμα, βούρτσισμα, καθαρισμός νυχιών είναι αναγκαία. Η μέρα συνεχίζεται με προπόνηση των αλόγων, ασκήσεις πειθαρχίας για την μικρή Φωτούλα, την ατίθαση της αγέλης.

Τα άλογα είναι χαρούμενα, ζουν ελεύθερα στη φύση. Έχουν δημιουργήσει την αγέλη τους, υπάρχει αρχηγός, έχουν τους τσακωμούς τους, τις φιλίες και τους έρωτες τους. Τον χειμώνα που δεν υπάρχει κόσμος στο χωριό, βγαίνουν βόλτα στο δάσος, τρέχουν στην παραλία. Να τους τα στερήσω όλα αυτά;

Έχουμε φτιάξει στέγαστρα για το χειμώνα αλλά δεν μπαίνουν μέσα, τους αρέσει η περιπέτεια και η βροχή! Υπάρχουν άπειρες δυσκολίες, η κυριότερη είναι το οικονομικό. Μόνο για την τροφή τους χρειάζονται 6.000€ το χρόνο. Κάθε 40 μέρες χρειάζονται εξωνυχισμό, είναι δύσκολο να έρθει ειδικός από την Αθήνα, οπότε το κάνω μόνη μου, με όποιον μπορεί να με βοηθήσει. Η ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, η οποία είναι όπως καταλαβαίνεις απαραίτητη, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κόστος.

Πολλά τα προβλήματα αλλά η συντροφιά τους σε αποζημιώνει.


Αναδημοσίευση από το www.sugargreece.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ
Πληροφορίες για το Ranch-Eros - www.facebook.com/rancherosfarm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.