Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση μνήμης στον Γιώργο Παπαστάμο

Η Αγία Άννα ξέρει να τιμά τα παιδιά της που την κάνουν περήφανη.Στην Αγία Άννα και στο φιλόξενο λαογραφικό Μουσείο Δημήτρη Σέττα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης και τιμής σε ένα μεγάλο λογοτέχνη, σε ένα μεγάλο άνθρωπο της γνώσης και της πνευματικής προσφοράς, σε ένα λαμπρό Αγιαννιώτη πού τίμησε την Εύβοια και το χωριό του όσο λίγοι, σε ένα μεγάλο δάσκαλο και ιχνηλάτη της γνώσης και της μεταλαμπάδευσης της σε χιλιάδες μαθητές του, ακροατές του και αναγνώστες των βιβλίων του. 
Στον αείμνηστο παιδαγωγό Γιώργο Παπαστάμο.  
 

Εξαιρετικοί ομιλητές αναφέρθηκαν στο πολύπλευρο και σημαντικό του έργο, όπως η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κυρία Γεωργία Λαδογιάννη, ο καθηγητής φιλολογίας κ. Δημήτρης Κουτσούγερας, ο δάσκαλος και λογοτέχνης Παναγιώτης Τσιμπιδάκης, ο Μαθηματικός Χρήστος Τζαχρήστος, ο Αγιαννιώτης εξαίρετος νομικός και λογοτέχνης κ. Δημήτρης Διακομόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα»  κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης, η Ελένη Σέττα, νύφη του άλλου μεγάλου ανθρώπου των γραμμάτων της Αγιάννας Δημήτρη Σέττα και ο ιστοριοδίφης Δημήτρης Αποστόλου – Ελύμνιος.

Στο κατάμεστο προαύλιο του Μουσείου παρευρέθησαν εκτός των άλλων, η σύζυγος και ο γιός του αείμνηστου Γιώργου Παπαστάμου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο κ Αλεξανδρίδης Κων/νος καθηγητής Φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κ. Λέκκα  Μαρία Ελένη καθηγήτρια του Χημικού τμήματος πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 Η βραδιά έκλεισε με τον Χρήστο Τζαχρήστο να διαβάζει το έργο «Μενεδήμου 40» που αναφέρεται σε προσωπικά βιώματα του συγγραφέα από τα δύσκολα μαθητικά του χρόνια στη Χαλκίδα και τον εξαίρετο μουσικό Γιώργο Ρούσσο να παρουσιάζει με την κιθάρα του  μελοποιημένα ποιήματά του Γιώργου Παπαστάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.