Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το Φιλοζωικό Σωματείο «ΗΡΑ» συμμετείχε στην καμπάνια Let’s do it Greece και καθάρισε το «Έρως» στην Παραλία Αγίας Άννας

Με κέφι και καλή διάθεση το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ» συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Lets do it Greece, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 6 Απριλίου στο ράντσο «Έρως» στην Παραλία της Αγίας Άννας (Βόρεια Εύβοια)...


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής εθελοντές της «ΗΡΑΣ» εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα σύνεργα (γάντια, γαλότσες, φτυάρια, τσουγκράνες) μαζί με τη δραστήρια προστάτιδα εγκαταλελειμμένων αλόγων και ιδιοκτήτρια του ράντσου Νάνσυ Κουρέλλου ρίχτηκαν στη μάχη κατά των σκουπιδιών. Πολύτιμοι συμπαραστάτες στη δράση καθαριότητας οι Κων/νος Δημαράς και Κώστας Μιτιλογλύτης (αθλητές του Χόκεϋ σε χόρτο σε ομάδα της περιοχής).

Η ομάδα δράσης κινήθηκε εντός και εκτός της φάρμας, σε αγροτικούς δρόμους και δεν άφησε σημείο που να μην καθαρίσει.
 


Με χαμόγελο οι εθελοντές απόλαυσαν τις ομορφιές της φάρμας, χάρηκαν τα υπέροχα άλογα της Νάνσυς, τους σκύλους της (πρώην αδεσποτάκια), τις πάπιες και τις κότες.

Ήταν μια όμορφη, ηλιόλουστη Κυριακή, μέσα στη φύση που θα μένει σε όλους αξέχαστη. Ολοκληρώνοντας την επιχείρηση καθαρισμού η ομάδα φώναξε δυνατά ΗΡΑ did it, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.




Φέτος για τρίτη φορά άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας συντονίστηκαν και καθάρισαν σε μια μόνο μέρα την Ελλάδα. Το Lets do it world είναι μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές καμπάνιες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης παγκοσμίως όπου συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές.

Κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός πολιτών από κάθε γωνιά του πλανήτη στέλνουν το δικό τους μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Στη χώρα μας η καμπάνια φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά μετά από πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση» και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
 


































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.