Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα στην Αγία Άννα και την παράλια Αγίας Άννας - Αγκάλη

Η Αγια Άννα  

Η Αγία Άννα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη βόρεια Εύβοια, το χωρίο είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του όρους κάτσαρη και έχει υπέροχη θέα στο αιγαίο και τούς ελαιώνες της Αγίας Άννας. Στην Αγία Άννα υπάγονται και οι οικισμοί Παλαιόβρυση, ένα μικρο χωριό με λίγους κατοίκους αλλά και η πανέμορφη παραλία Αγίας Άννας - Αγκάλη. ιδιαίτερο χρώμα έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο όπως το βομολοχικό καρναβάλι, οι χορευτικές εκδηλώσεις κ.α.

Αγκάλη, η παραλία της Αγίας Άννας

Η παραλία Αγίας Άννας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της βόρειας Εύβοιας και βρέχεται από τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου, η ακτή έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα και μπορείτε να βρείτε αρκετά καφέ, ουζερί ταβέρνες και super market για να απολαύσετε τον καφέ σας, να φάτε φρέσκο ψάρι ή  να κάνετε το μπάνιο σας. Επιπλέον, στην Αγκάλη θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και οργανωμένα camping. Στον τουριστικό οδηγό www.agiaannainfo.gr μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, επαγγελματίες άλλα και καταλύματα για την διαμονή σας.

Αγία Άννα και εξορμήσεις στη Βόρεια Εύβοια

Το χωριό της Αγίας Άννας αξίζει να το δείτε από κοντά καθώς και να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα εργαλεία καθημερινής χρήσης περασμένων αιώνων, να περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια του χωριού αλλά και να απολαύσετε ντόπιος παραδοσιακούς μεζέδες στα ταβερνάκια και ουζερί του χωριού.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή αξίζει να επισκεφτείτε το Σαρακίνικο και τον κόλπο Αγίου Βασιλείου στην παράλια Αγίας Άννας η και να περπατήσετε στο φαράγγι της Μπολοβίναινας που βρίσκετε κοντά στην Παλαιόβρυση. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να πάτε λίγο πιο μακριά, στην καρδιά της βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στους καταρράκτες Δρυμώνα όπου το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπήσετε στα παγωμένα νερά της μεγάλης βάθρας που σχηματίζεται από ένα μεγάλο καταρράκτη, 2 χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκεται και η γνωστή Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος, επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το δασικό χωριό στους Παπάδες αλλά και την παραλία Αχλαδίου και παραλία Κοτσικιά.

Πρόσβαση στην Αγία Άννα Ευβοίας

Η Αγία Άννα απέχει από την πρωτεύουσα του νομου, την Χαλκίδα 72 χιλιόμετρα και μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητο σάς η με το ΚΤΕΛ, Η διαδρομή είναι σε κάποια σημεία κουραστική λόγω συνεχόμενων στροφών αλλά αξίζει στο μεγαλύτερο σύνολο της ειδικά στο τμήμα όπου ο δρόμος πηγαίνει παράλληλα με τον ποταμό Κηρέα και το καταπράσινο τοπίο που τον περιβάλλει, στην διαδρομή μπορείτε να κάνετε μια στάση στο Προκόπι και να προσκυνήσετε το Ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.