Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Διατύπωση απόψεων Β1 Σταδίου της μελέτης ΣΧΟΑΠ Δήμου Νηλέως Ν. Ευβοίας

Απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως δημοσιεύτηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

A. Την αποδοχή των προτάσεων του Β1 σταδίου της μελέτης «Σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης ΣΧΟΑΠ Δήμου Νηλέως Ν. Εύβοιας», όπως αυτές εισηγήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κι εγκρίθηκαν με την αρίθμ. 75/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα:


1. Να υιοθετηθούν όπου είναι εφικτό οι προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Αγίας Άννας και Αχλαδίου για συμπληρωματικές επεκτάσεις των οικισμών με χρήση Τουρισμού-Αναψυχής-Παραθεριστικής κατοικίας όπως και η πρόταση του Τ.Σ Κοτσικιάς για τροποποίηση του ορίου των νέων οικιστικών υποδοχέων Β’ κατοικίας προς πολεοδόμηση στην Παραλία Κοτσικιάς &
Αχλαδοπόταμος.

2. Να μεταφερθεί ο υποδοχέας τύπου Γ όπου χωροθετείται από την Εθνική οδό Χαλκίδος Ιστιαίας έως τον Χείμαρρο μεταξύ Αχλαδίου και Αγίας Άννας. Πρότασή μας είναι να χωροθετηθεί εκατέρωθεν της Εθνικής οδού στη θέση Γαλικό. Ο λόγος είναι ότι στη θέση που προτείνεται υπάρχουν πολλές φυσικές ομορφιές (π.χ. αιωνόβιο δέντρο στη θέση Άγιος Αθανάσιος, φαράγγι με καταρράκτες στον χείμαρρο μεταξύ Αχλαδίου και Αγίας Άννας) οι οποίες έχουν μεγάλες προοπτικές ανάδειξης και αξιοποίησης τουριστικά στο μέλλον.
3. Στις επεκτάσεις οικισμών Β’ κατοικίας που προτείνονται στην παραλία Αγίας Άννας (Αγκάλη) και στην παραλία Αχλαδίου (Φραγκάκη) καθώς και στην οικιστική ζώνη Β’ κατοικίας της παραλίας Κοτσικιάς (Λουτρό) να γίνει αύξηση του Συντελεστή Δόμησης που προτείνεται από 0,20 σε 0,40.


Β. Υιοθετεί την πρόταση του κ. Κ. Σ. Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
- Να αρθεί το αναδασωτέο καθεστώς συνεπεία πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το1977, εφόσον αυτές οι εκτάσεις σήμερα έχουν ήδη φυσικά αναγεννηθεί, καθότι έχουν παρέλθει 37 έτη και δεν συντελείται πλέον ο λόγος για τον οποίο κηρύχθηκαν αναδασωτέες.
Ακριβώς αυτό αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους περιοριστικούς παράγοντες που έλαβαν υπόψη τους οι μελετητές κατά την σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης και δεσμεύει πολλές εκτάσεις ως προς την χρήση τους.
 

Γ. Επίσης υιοθετεί την πρόταση των κ. Ι. Λ. και Ν. Ζ. που ζητούν : Την ένταξη των εκτάσεων και ιδιοκτησιών της περιοχής με την τοπωνυμία «Σαρακήνικο» ,όπως αυτές αποτυπώνονται στο επισυναπτόμενο απόσπασμα Χάρτη ,στην κατηγορία υποπεριοχής ΠΕ 2.1 (Προστασία και αναδασωτέων εκτάσεων με εξαιρέσεις-Τουρισμού Αναψυχής) αντί της κατηγορίας ΠΕΠ 2.5 (Προστασίας Τοπίου παράκτιου Χώρου και παράκτιων αναδασωτέων εκτάσεων με εξαιρέσεις στην οποία φέρονται να έχουν ενταχθεί σύμφωνα με την μελέτη, για τους παρακάτω σημαντικούς λόγους:
 

1. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν ιδιοκτησίες που συμπεριλαμβάνουν μη δασικές εκτάσεις ,γεγονός που επιβεβαιώνεται και με αποφάσεις του αρμόδιου Δασαρχείου. Επίσης σε ιδιοκτησία της εν λόγω περιοχής υπάρχει ήδη κατοικία νόμιμα κατασκευασμένη βάσει των πολεοδομικών διατάξεων. Στις εν λόγω μη δασικές εκτάσεις μπορούν να αναπτυχθούν κατοικίες ή τουριστικές υποδομές για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
 

2. Στην εν λόγω περιοχή η μελέτη προτείνει την ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου-εγκαταστάσεις ελλιμενισμού μικρών σκαφών. Οι προαναφερόμενες μη δασικές εκτάσεις είναι οι μόνες εκτάσεις της περιοχής που μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικές υποδομές απαραίτητες για την εξυπηρέτηση και τη βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.