Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Αναμνήσεις από το παρελθόν

Η ανηφόρα προς το εξοχικό και η σεγκούνα με τον κόκορα (άγνωστη ημερομηνία).
Εγώ προσωπικά έχω ανέβει εκατοντάδες φορές αυτή την ανηφόρα καθώς ήταν ο δρόμος προς το σπίτι μου άλλα και η γειτονιά που μεγάλωσα παίζοντας στο εξοχικό άλλα και στην κερασιά βρύση.

Παρακαλούμε οποίος γνωρίζει ημερομηνία η αν του θυμίζει κάτι αυτή η φωτογραφία και γενικά το εξοχικό πχ. τα πανηγύρια, τα παιχνίδια από παιδιά, το μπουγέλο στην βρύση κα. ας αφήσει ένα σχόλιο πιο κάτω, έστω και ανώνυμα, και έτσι να κάνουμε μια συζήτηση σχετικά με το χωριό μας.
 

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/9/13, 11:54 π.μ.

    Ανοίγω την συζήτηση για το εξοχικό και την κερασιά βρύση και παρόλο που είμαι 28 ετών έχω πολλά να θυμηθώ.
    Θυμάμαι την μάνα μου να με στέλνει για νερό με τα μπουκάλια στην βρύση όταν δεν είχε το δίκτυο, το μπουγέλο που παίζαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το παλιό σπιτάκι στο εξοχικό που στην ταράτσα του άπλωναν οι γιαγιάδες τον τραχανά και το καλαμπόκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/13, 1:35 μ.μ.

    Καλημέρα.Πολλές οι αναμνήσεις ευχάριστες οι περισσότερες,όπως τα πανηγύρια και τα ΅όργανα΅στο εξοχικό,τη δροσιά και τα μπουγέλα κάτω από τον πλάτανο στη βρύση,το σημάδι με το ΅λάστιχο΅,το πότισμα των αλόγων του παππού,το κατέβασμα της κατηφόρας με τα πατίνια και τα ρουλεμάν να ξεκουφαίνουν τους γείτονες και αργότερα με τα ποδήλατα να ιδρώνουμε να βγάλουμε την ανηφόρα....Αλλά η πιο έντονη θύμηση που έχω ,είναι ο φόβος που ένιωσα όταν , στο σημείο ακριβώς που περπατά η σεγκούνα ,παίζαμε το μεσημεράκι της Μ.Παρασκευής 21'4'67 και μάθαμε για το πραξικόπημα από κάποιον χωροφύλακα που μας έδιωξε να πάμε στα σπίτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία είναι του Δ,Χ Σέττα είναι τραβηγμένη την δεκαετία του 70 τότε που ακόμα στην Αγιάννα κυκλοφορούσαν σεγκούνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.