Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννης, με την πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού.

Πρίν την Απόλυση ομίλησε επίκαιρα με αφορμή την εορτή της Παναγίας, δίδοντας στους πιστούς διδακτικές κατευθύνσεις για μια ορθή εν Χριστώ, ζωή. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Άγγελο Θεοδοσίου με το οφφίκιο του Οικονόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του νεόδμητου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίας Άννης, συμπαραστατούμενος από τους συλλειτουργούς του Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, Οικον. Δημήτριο Σταμούλο, Εφημέριο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κηρύνθου, Οικον. Άγγελο Θεοδοσίου, Εφημέριο Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννης, Πρεσβ. Ιωάννη Σεφέρη, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Δάφνης, Πρεσβ. Ιωάννη Στάμου, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Μετοχίου Κηρέως, Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Εφημέριο Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Στροφυλιάς, τους Διακόνους Νεκτάριο Ευγενικό και Ευστάθιο Αναγνώστου και τον πιστό Λαό του Θεου, ενώ συεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο και όλους τους Εορίτες της Αγίας Άννας, για την ευλογημένη πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κέντρου αυτού της Νεότητος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία ακούστηκε σε όλη την Εύβοια μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο οποίος εκπέμπει στους 97,7 μεγακύκλους των FM.



Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: www.imchalkidos.gr

1 σχόλιο :

  1. Σας ενημερώνουμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί βίντεο με τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκφράστε την γνώμη και άποψη σας, επώνυμα ή ανώνυμα,
σχολιάζοντας αυτό και οποιοδήποτε άλλο θέμα του blog.
Τα μηνύματα και τα σχόλια σας ελέγχονται για υβριστικό,
άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο.
Σχόλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο θα διαγράφονται.